Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Van kereslet és van igény az új autókra Magyarországon

Hírekfigyelo.hu/MTI

Egyre több új autót adnak el Magyarországon, júliusban csaknem 30 százalékkal több új kocsit helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban – mondta a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke kedden az M1 aktuális csatornán. 

Egyre több új autót adnak el hazánkban. Erdélyi Péter a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke hozzátette: a növekedés egyrészt az évek óta tartó piaci fellendülés logikus következménye. Az eladott új autók számának növekedése összefügg a gépjárműgyártókkal szemben szeptemberre kilátásba helyezett károsanyag-kibocsátási szigorításokkal.

Számos jelenleg forgalmazható autót szeptember elsejétől már nem lehet árulni, ez elindított egy piaci ár alatti értékesítési hullámot, amely azt szolgálja, hogy a szeptembertől érvénybe lépő szabványoknak nem megfelelő autók még utcára tudjanak kerülni – magyarázta.

Erdélyi Péter kitért az elektromos autók piacára is, azt mondta: a tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik, de a felvevő piac egyelőre korlátozott.

A családok sem tétlenkednek a piacon: eddig több mint nyolcezer nagycsaládos kért autóvásárlási támogatást. Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkár egy keddi sajtótájékoztatón jelentette be az autóvásárlási támogatásról szóló adatokat, majd hozzátette: népszerűek a nyáron indult családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő intézkedései, amelyek segítséget nyújtanak a nagycsaládosoknak is.


Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára

 

Borítófotó: Nopphon Pattanasri, Getty Images