Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Újabb amerikai importcikkekre vezet be büntetővámokat Kína

Hírekfigyelo.hu/MTI

A kínai árucikkekre kivetett legutóbbi amerikai büntetővámok miatti ellenlépésként Kína mintegy 75 milliárd értékű amerikai importcikkre vet ki pótvámokat - közölte a kínai kormány vám- és adóügyekért felelős bizottsága pénteken.

A bizottság közleményében az áll: az újabb, 5 és 10 százalék közötti pótvámok összesen 5078-féle amerikai árucikkre, egyebek mellett mezőgazdasági termékekre, nyersolajra, kisrepülőgépekre és autókra vonatkoznak majd. Egy részük szeptember 1-jétől, míg a fenmmaradóak december 15-étől lépnek hatályba. 

Az intézkedés válaszlépés arra, hogy az Egyesült Államok szintén újabb kínai árucikkekre vet ki 10 százalékos pótvámokat szeptember 1-jétől, illetve december 15-étől, miután Donald Trump amerikai elnök elégedetlen volt a két gazdasági nagyhatalom közötti kereskedelmi tárgyalások ütemével.

 

Borítófotó: Kínai nők ülnek egy amerikai bomba formájú padon Pekingben 2019. július 31-én, a Sanghajban zajló kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások újabb, tizenkettedik fordulójának második napján. (MTI/EPA/Vu Hong)