Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Új cég a tőzsdén: az AutoWallis is a BÉT-et választotta

HírekSzajlai Csaba

Ünnepélyes csengetéssel indította el ma a Budapesti Értéktőzsde kereskedését az AutoWallis Nyrt. A tavalyi évben mintegy 80 milliárd forint összértékben hajtottak végre alaptőke-emelést a hazai részvénypiac szereplői.

A mai naptól forognak az autóipari befektetésekre szakosodott nagyvállalat új, 15,8 milliárd forint összegű tőkeemeléséből származó részvényei a parketten. Az AutoWallis Nyrt. képviseletében Veres Tibor, a Wallis Csoport elnöke, az AutoWallis Nyrt. többségi tulajdonosa, valamint Müllner Zsolt, az AutoWallis Nyrt. igazgatóságának elnöke és Székely Gábor, az AutoWallis Nyrt. befektetési igazgatója főszereplésével, a Budapesti Értéktőzsde csengőjének megszólaltatásával indult meg a tőzsdei kereskedés. Az ünnepségen a vállalat vezetői mellett részt vett Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója, valamint a tőzsdére lépést tanácsadóként segítő Kapolyi Ügyvédi Iroda és a Front Page Communications vezetői.

Veres Tibor, az AutoWallis Nyrt. fő tulajdonosa, a Wallis Csoport elnöke az eseményen kiemelte, hogy elkötelezett a Budapesti Értéktőzsde fejlesztése mellett, hiszen a Csoportnak már eddig is több jelentős vállalata használta ki a nyilvános működés biztosította finanszírozási lehetőségeket. A befektetési csoport többségi tulajdonában lévő energetikai szolgáltató és kereskedő Alteo Nyrt. részvényei 2010 óta vannak jelen a magyar tőzsdén, míg a Wing Zrt. a hazai ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégeként az egyik legnagyobb kötvénykibocsátó a BÉT-en.

A tavalyi évben közel 80 milliárd forint összértékben hajtottak végre alaptőke-emelést a hazai részvénypiac szereplői. Az AutoWallis friss tőkebevonása által egy ütőképes, hazai nagyvállalatot vezettek be a tőzsdére, így büszkén mondhatom, hogy a Budapesti Érétkltőzsde révén egy újabb hazai sikertörténet részesei lehetnek a befektetők, amely ráadásul a magyar gazdaság egyik mozgatórugójához, az autóiparhoz kötődik – nyilatkozta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója.