Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Tusványoson is: tradíció, innováció, startup

HírekSzajlai Csaba

Miközben komoly európai uniós elismerésben részesült a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), addig “Tradíció, Innováció, Startup Budapest!” címmel Tusnádfürdőn várják a BVK illetékesei az érdeklődőket.

 

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke arról tájékoztatta a Figyelőt, hogy a következő három évben a BVK képviseli Magyarországot az Európai Bizottság Üzleti és Innovációs Hálózatának igazgatóságában. A szakember hozzátette: az elismerés jelentőségét növeli, hogy hosszú idő óta Magyarországon nem volt az uniós minősítésnek megfelelni tudó üzleti innovációs központ. A BVK a minősítés megszerzése után az igazgatóság tagjává is tudott válni, így a hazai startupok még nagyobb teret kaphatnak az Európai Unióban. Kiemelte: a BVK-nál, a 2014-es jelentős átszervezést követően, több mint 13 ezer ügyfél fordult meg.

Szalai Piroska hangsúlyozta: fontosnak tartják az üzleti innováció és a startupok ügyét, mert szerepük jelentős a magyar és a fővárosi gazdaságban.  

Egyébként “Tradíció, Innováció, Startup Budapest!” címmel szerdán 15:30 órától várják a Budapest sátorba Tusnádfürdön az érdeklődőket. Megtudtuk, Szász Károllyal (Semmelweis Egyetem kancellárjával), Kovács Balázzsal (FŐKÉTÜSZ ügyvezető igazgatójával), Végvári Tamással (a BVK kuratóriumának alelnökével), Kerékgyártó Gáborral (Újbuda - XI. kerület vállalkozásfejlesztési tanácsnokával), Bustya Attilával (a Guinness-rekorder csíki drón megalkotója), Németh Jánossal és Szőnyi Kingával (Miniszterelnökség) beszélgetnek az e-health-ről, smart home-ról, smart city-ről, üzleti innovációról és a versenyképességről.