Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Tovább rontott helyzetén az ellenzék

HírekMTI

Az ellenzéki pártok teljes mértékben szétestek, nincs véleményük, és ugyanazt a politikát folytatják, mint az április 8-ai parlamenti választás előtt - mondta Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa pénteken az M1 aktuális csatornán. Kiemelte: a Sargentini-jelentés megszavazásával tovább rontott helyzetén az ellenzék.

Elmondta, az ellenzék még mindig a saját belső konfliktusaival van elfoglalva, ráadásul szereplői nem támogatják a kormány bevándorláspolitikáját. Közölte, a felmérések szerint a kormánypártok - egy mostani választáson - kétharmad feletti eredményt érnének el, ezzel szemben az ellenzéki pártok mindegyike rosszabbul szerepelne.

Az elemző kiemelte, a Jobbik veszítette a legtöbb szavazót, akár több százezer szimpatizáns is elfordulhatott a párttól, de rossz helyzetben van az LMP is, amely éppen a bejutási küszöbön áll.

A Figyelő főmunkatársa arról is beszélt, a Sargentini-jelentés megszavazásával tovább rontott saját helyzetén az ellenzék, hiszen az ő választóik többsége sem ért egyet a jelentés tartalmával.