Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Tóta W. üzenete: “Demokráciában nincs forradalom. Választás van”

HírekVizvári Soma

Na persze nem a szombati tüntetőknek üzente, akik többek közt új választás kiírását követelték, csak mert nem tetszett nekik az eredmény. Nem, ezt a baloldal leghíresebb publicistája még 2005-ben gondolta megírni. A mostani tüntetéstől majd elalélt.

 

“Figyelj ide, apafej. Vegyük át még egyszer ezt a rendszert, amiben élünk. Megkeresed a gazdit, beikszeled, és húzol haza. Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni.

Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni” - így üzent Tóta W. azoknak, akik 2005-ben elégedetlenek voltak a szoclib kormánnyal. Bezzeg a szombati, új választás kiírását követelő tüntizők nagyon megmelengették a publicista kis szívét. Hát persze, hiszen amikor a jobboldal kormányoz, akkor nincs demokrácia, tehát ha kell, akár 16-szor is meg kell ismételni a választásokat, amíg nem lesz újra szoclib kormánya Magyarországnak.

Tóta W. most inkább azon aggódik, hogy szerinte a kormány ma a szavazóin kívül mindenkit levegőnek néz. Biztos így van…, és nem úgy, ahogy Forgács István állítja: “És akkor a családi adókedvezmény, a CSOK, az alacsony szja, és a jól működő gazdaság abszolút nyertesei (jobbára Budapest erős középosztálya) kivonultak a Parlament elé, hogy fékeket és ellensúlyokat követeljenek. Meg másik kormányt”. Ennyit arról, hogy a jobboldali kormány nyolc éve folyamatosan bántja, kirekeszti, fojtogatja és nyúzza azokat, akik nem rá szavaztak.

Még annyit: “Izzik a tűz, de ki szítsa, ma nincs” - ez Tóta W. hétvégi cikkének címe és annak a Bécsi munkásindulónak egy részlete, amelyet a kommunista rendszerekben előszeretettel énekelgettek, és énekeltettek a néppel. Reméljük, Tóta W. nem úgy értelmezi a többséget, mint a bolsevikok...

Borítófotó: Tóta W. Árpád Facebook oldala