Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Történelmi mélyponton a forint

Hírekfigyelo.hu/MTI

Az euró jegyzése 331 forint fölé, 331,87-ig emelkedett.

Árfolyammélypontot ért el a forint a kora délutáni órákban a főbb devizákkal szemben.

Az euró jegyzése 331 forint fölé, 331,87-ig emelkedett, ami a forint valaha elért leggyengébb árfolyama. Legutóbb tavaly július elején állt az euró jegyzése 330 forint felett, 2018. július 2-án 330,77 forintig emelkedett az euró.

A dollár jegyzése 299 forint fölé emelkedett. A dollárt már jegyezték 300 forint felett 2016 decemberében. A svájci frank árfolyama 305 forint fölé emelkedett csütörtökön kora délután. A svájci frank jegyzése 2015 januárjában megközelítette a 380 forintot.

Csütörtök délelőttre ugyan kissé magához tért a forint árfolyama az előző napi sokk után, azonban ez csak átmeneti állapot lehet.

Virovácz Péter jelenleg úgy látja, hogy a Magyar Nemzeti Bank nem avatkozik bele a kialakult helyzetbe, hiszen hiába kezdené el védeni a forint árfolyamát, azzal csak olajat öntene a tűzre.

Egy ilyen globális felfordulás okozta gyengülés ellen a jegybankok védtelenek és egy feneketlen kútba öntenék csak a pénzt. A kereskedelmi háború vélhetően nem oldódik meg egyhamar és a Brexit is egyre rosszabb végkifejlet felé közelít. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a következő hetekben a forint áttöri a korábbi 330,8-as csúcsot és meg sem áll 335-ig – vetítette előre az ING elemzője a VG.hu-nak. 

 

Borítókép: Getty Images