Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Támogatják a felhőmegoldásokat a magyar nagyvállalatok

Hírekfigyelo.hu/MTI

A magyar nagyvállalatok támogatják a felhőszolgáltatások bevezetését, és több mint kétharmaduk készít informatikai költségvetést, ami jelentős változást jelent a korábbi évekhez képest - ezt állapította meg a Bell Research, az IVSZ és a Microsoft Magyarország közös, kedden ismertetett 2019-es nagyvállalati felhőkutatása.

Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója a sajtóbeszélgetésen kiemelte: a régóta működő nagyvállalatokban vagy az újonnan létrejövő cégekben közös az, hogy a felhőben látják az esélyt. A magyar vállalatok új korszakba léptek 2019-ben: 72 százalékuk szerint a digitalizációval olyan technológiai forradalom zajlik, ami jelentőségében minden korábbi hasonlón túlmutat - ismertette.

Bábel Gabriella, a Microsoft nagyvállalati üzletágvezetője komoly eredménynek nevezte, hogy az idei felmérés szerint a cégek több mint 50 százaléka tekint stratégiai területként az informatikára. 

Jakab Áron, a Bell Research partnerkapcsolati igazgatója azt emelte ki, hogy cégek jobban bíznak a felhőtechnológiában, mint a saját belső rendszereikben, ami jelentős attitűdváltozás az elmúlt évekhez képest.
 

Borítókép: PuzzlePix / Dreamstime