Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Tájékoztató kiadvány készült a haderőfejlesztésről

Hírekfigyelo.hu/MTI

A haza védelme, a nemzet szolgálata címmel készült tájékoztató kiadvány a honvédelem napja alkalmából - jelentették be hétfőn Budapesten.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, a tájékoztató tartalmazza, milyen eredményeket értek el az elmúlt években a honvédség fejlesztésében, s mi várható a közeljövőben. Bemutatja a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot, szól az életpályamodellről, az önkéntes tartalékosokról, a hazai fegyvergyártásról.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: elhatározták, hogy a régió legmodernebb, legütőképesebb hadseregét alkotják meg. Ehhez a legmodernebb eszközökkel szerelik fel a magyar katonákat.

Németh Szilárd, aki emlékeztetett: a honvédség idén rekord, 513 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodhat, melyből 150 milliárd forintot fejlesztésre fordítanak.

 

Borítófotó: Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett honvédségi tűzszerészeszközök átadásán a MagyarHonvédség budapesti hadikikötőjében 2019. április 24-én. Új eszközöket, járőrautókat és védőruházatot kaptak a tűzszerészek. (MTI/Szigetváry Zsolt)