Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Szijjártó és egy aljasan bekérdező riporter - Találják ki, mi lett az eredmény?

HírekVizvári Soma

Míg Karácsony Gergely és Gyöngyösi Márton saját és egymás bizonyítványát is magyarázzák, addig Szijjártó Péternek még a nyilvánvalót is meg kell értetnie a cinikus és/vagy ostoba újságíróval. Újabb riporterstrigula a külügyminiszter szablyájának markolatán. Ezúttal az Euronews-tól.

 

“Nem tudok arról, hogy 400 ezer magyar illegális bevándorlóként végigmasírozott volna az Egyesült Királyság területén, figyelmen kívül hagyták volna a törvényeket, valamint a helyi emberek életét. Ugyanis az én országomban ez történt” - mondta Szijjártó Péter az Euronews riporterének azon kérdésére, miért nem foglalkozik a kormány a “magyar migránsokkal” is? Akik ugye nem migránsok, hanem európai uniós polgárok, akik élnek a szabad munkaerőáramlás jogával.

Ugyan Szijjártó követhette volna a hülye kérdésre hülye válasz elvét, de inkább higgadtan elmagyarázta ez utóbbit is. Emellett megkérte az őt interjúvoló újságírót: ne sértse meg azzal azokat a magyarokat, akik az Egyesült Királyságban dolgoznak, hogy összemossa őket, illegális bevándorlókkal.

“Büszke vagyok arra a nagyjából 200 ezer magyarra, aki az Egyesült Királyságban munkát vállalva hozzájárul mind a britek, mind pedig az Európai Unió sikereihez. Aki összemossa őket az unión kívülről érkező illegális bevándorlókkal, az megsérti Magyarországot.”

Sakk és matt.

Aki szeretne szórakozni, vagy búsulni az emberi butaságon, vagy a mérhetetlen cinizmuson, esetleg meglepődni, hogy az dicső és nemes nyugati média nem is olyan makulátlanul függetlenobjetktív, az intenzívebben átélheti az imént felsorolt érzelmeket, ha megtekinti a videót alább:


A sorozatfüggőket pedig itt, itt és itt újabb hasonló tartalmak várják. Kísértetiesen hasonlók: okoskodó, agresszív riporter, hülye kérdések, majd egy megalázó Szijjártó rajt-cél győzelem.