Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Szijjártó: az eurázsiai szabadkereskedelmi térség létrehozása Magyarország és Európa érdeke is

Hírekfigyelo.hu/MTI

Európának egyértelmű érdeke, hogy újraindítsa az eurázsiai szabadkereskedelmi térség gondolatát, és ez Magyarország nemzetgazdasági érdekeit is szolgálná - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban hétfőn.

A magyar diplomácia vezetője erről a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) és a keleti partnerség országai (Moldova, Fehéroroszország, Ukrajna, Örményország, Georgia és Azerbajdzsán), illetve az EU soros elnökségét ellátó Románia külügyminisztereinek pozsonyi találkozója után beszélt. 

A tanácskozáson elsődlegesen gazdasági, azon belül kereskedelmi és energetikai témák, valamint biztonsági kérdések kerültek terítékre.

Szijjártó Péter elmondta: Európának egyértelműen az az érdeke, hogy a világgazdaság legfontosabb szereplőivel közeli és szoros együttműködést építsen ki, és így egyértelmű érdeke az Eurázsiai szabadkereskedelmi térség gondolatának újraindítása.

"A szabadkereskedelmi térség létrehozása egyértelműen szolgálná Magyarország nemzetgazdasági érdekeit is" - tette hozzá.

 

Borítófotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Visegrádi Csoport és a Keleti Partnerség országai külügyminisztereinek plenáris ülését követően Magyarország pozsonyi nagykövetségén 2019. május 6-án. (MTI/KKM/Burger Zsolt)