Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Szeretik a háztartások a kötvényeket

HírekSzajlai Csaba

A lakossági állampapírok teljes állománya februárban 7111 milliárd forintra emelkedett.

A kétéves és hosszabb futamidejű állampapírok vásárlói körének magánszemélyekre történő januári szűkítését követően is gyarapodott a lakossági állampapírok állománya - közölte az Államadósság Kezelő Központ. A kimutatásuk szerint a 103 milliárd forintos havi állománynövekedés több mint háromnegyed részét tették ki a kötvény-befektetések.

Tájékoztatásuk alapján a februári növekedés több mint felét az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír adta, amelynél jelenleg a 3 éves futamidőn 3,5 százalék, az 5 éves futamidőn pedig 3,8 százalékos hozam érhető el.

A Babakötvény állományának 1,4 milliárd forintos növekedése önmagában még nem jelentős, de bíztató jel, hogy a megemelt 5,4 százalékos kamatszint mellett az állomány egyhavi növekedési üteme 3,7 százalékot tett ki - derül ki az ÁKK közléséből.

Borítófotó: Szabó Szilvia 13-szoros világbajnok, 9-szeres Európa-bajnok kajakozó babakötvényt vásárol az Állampénztári Ügyfélszolgálat-Értékpapír Forgalmazás V. kerületi járási kirendeltségén 2014. február 3-án. (MTI Fotó: Mohai Balázs)