Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Szeged támogatja az új Pick-gyár építését

Hírekfigyelo.hu

Az új Pick-gyár felépítésének első fázisa legkésőbb 2020 elején indulhat.

Elfogadták az új Pick-gyár építését támogató önkormányzati döntést a szegedi képviselő-testület múlt pénteki rendkívüli közgyűlésén, tehát módosítják az építési szabályzatot annak érdekében, hogy a Nemzeti Közművek szakemberei egy transzformátorállomást tudjanak elhelyezni a beruházás területén – derül ki a Világgazdaságból

Szeged a Modern városok programban elnyert keretből az idén 500 millió forinttal segíti a projektet, például a helyszín infrastruktúrájának megtervezésével.

A Pick tavaly tavasszal vásárolta meg a szükséges telket 3,5 milliárd forintért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverésén, a beruházás első fázisa legkésőbb 2020 elején indulhat

A több részből álló, az M43-as autópálya és az 5-ös út kereszteződésénél található telek összesen 100 hektáros. A létesítmény több fázisban épül majd fel, az első lépcsőben várhatóan a szalámiüzem készül el, amely a tervek szerint a jelenlegi Maros utcai gyár új helye lesz.

 

Borítófotó: Különböző szalámi és kolbásztermékek választéka a Nagycsarnok, hivatalos nevén Központi Vásárcsarnok egyik elárusítóhelyén, Budapest IX. kerületében, a Fővám tér 1-3. alatt (MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)