Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Szánalmas: az antiszemita kártyával akarta lejáratni hazánkat az uniós biztos

HírekDitzendy Attila

Mielőtt Günther Hermann Oettinger (tudják, az uniós büdzséért felelős biztos, aki megfenyegette az olasz szavazókat, mondván: majd a piacok megmutatják, hogyan kell voksolni) Der Spiegelnek adott interjúját véleményeznénk, lássuk, milyen tükör is a hetilap.

Franz Josef Strauss CSU-s politikus a hatvanas évek németországi Gestapojának látta az újságot. Willy Brandt, egykori szocdem kancellár röviden szennylapnak titulálta a folyóiratot. Velük szemben Erich Honecker, az NDK utolsó vezetője jó lapként értékelte a Spiegelt. Így már képbe kerültünk az újság szellemiségét illetően.

Oettinger nem kizárólag az olasz népnek, de a magyaroknak szintén feltétlen híve, amennyiben a hazánknak folyósítandó felzárkóztatási források átlagosnál nagyobb megnyirbálást javasolta. Ha a politikus valamely Soros-párt soraiban védené a pénzlobbi érdekeit, Papp Réka Kingásan megránthatnánk vállunkat: és akkor mi van? Ám Oettinger kereszténydemokrata.

A vélt ellentmondás feloldása ott virít a Spiegel-interjúban, amelyben az Európai Néppárt frakciójának képviselője világossá teszi: Orbán politikája a Néppárt demokratikus-liberális beállítottságán nem fog változtatni. Hát ez lenne ama Néppárt szellemisége, amely hektikus rendszertelenséggel kizárással fenyegeti a Fideszt.

Az eddigiekkel felvértezve szinte várjuk a mikrofonállvány azon alákérdését, meddig hagyja még az EU, hogy Orbán Viktor az illiberális demokráciát népszerűsítse? Hermann türelemre inti a propagandistát, ugyanis a magyar miniszterelnök elszigetelődött a Néppárton belül. Meglehet, Oettinger a rácsok közé rekedt majom szemével szemléli a valóságot, amely emberszabású úgy vélte, ő a rács szabad felén ugrándozhat kifutójában. Az elszigetelődés, vagyis a brüsszeli porta diktátumainak felcserélése nemzetállami érdekekre és keresztény értékekre, a V4-ek mellett ma már sújtja Ausztriát, Olaszországot. És vélhetően mind több állam polgárai kívánkoznak a közeljövőben a rács ezen oldalára.

Következő kérdése előtt a propagandista belepillantott a Brüsszelből postázott panelekbe, s örömmel olvasta fel a Magyarországot illető antiszemita vádakat. Hermann keserűen sóhajtott: világosan közöljük Orbánnal, az ilyen felhangok elfogadhatatlanok.

És lesz szíves közölni ezt Benjamin Netanjahuval, meg a magyarországi zsidókkal, akiknek nem tűnt fel a hazánkban dúló antiszemitizmus.