Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Szakvélemény bizonyítja, hogy Juhász Péter volt élettársa poszttraumás stresszben szenved

HírekKovács Bence

A Magyar Idők közölte a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület pszichológiai szakvéleményét, amely bizonyítja, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke párkapcsolaton belüli erőszakot követett el, emiatt volt élettársa poszttraumás stresszben szenved. A civil szervezet által jegyzett dokumentumban azt javasolják, hogy az anyánál helyezzék el a gyermekeket.

A szakvélemény szerint Juhász részéről mindennaposak voltak a paranoid féltékenységi jelenetek, az élettárs kontrollálása és ellehetetlínétése, ezért a további kapcsolatfenntartás lelki, esetlegesen fizikai erőszaknak tenné ki az anyát és a gyermeket.

A jelentésből kiderül az a megdöbbentő részlet is, hogy Juhász nemcsak a gyermeknevelésben nem segített, de volt élettársa műtétet igénylő, daganatos betegsége alatt sem állt mellette. Az átélt traumák miatt szorongás, bizalmatlanság, önbecsülés-csökkenés és kedélyállapot ingadozás figyelhető meg a nőnél. “Komplett poszttraumás stressz” - fogalmaz a szakvélemény az anya hosszú távú pszichés állapotáról.

Az apa és gyermekei kapcsolatának vizsgálatából kiderül, hogy viszonyukat áthatja a bűntudatkeltés és a túlzott felelősségáthárítás a gyerekekre. Kiemelik, hogy rossz példa mutatása is előfordult, hiszen Juhász többször gyerekei előtt szívott marihuánás cigarettát. Az áldozatsegítő civil szervezet kijelentette: ismert tény, hogy a gyermekek biztonsága és az egészséges fejlődéshez való joga minden esetben sérül, ha valamely szülője bántalmazó, tehát akkor is , ha őt magát nem, csak az anyját éri közvetlen erőszak”.

A szakpszichológus összefoglaló véleménye szerint javasolható, hogy a bíróság az édesanyának ítélje a szülői felügyeleti jog teljes körű gyakorlását, mivel ez a gyermekek elsődleges érdeke.

Borítófotó: MTI/Mohai Balázs