Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Szakértők szerint a Velencei-tónál lehet a Red Bull Air Race új helyszíne

Hírekfigyelo.hu

Az égi Formai-1 legvalószínűbb új magyarországi otthona Budapesttől 40 kilométerre, a Velencei-tónál lehet. A régió ideális megoldás jelent, az M7-es autópálya mellett fekszik, a fővárostól alig fél órára, a vízen kijelölt látványos pálya a tó körül mindenhonnan jól látható, ráadásul a reptér kijelölésén sem kell változtatni, ami a legfontosabb paraméter az Air Race esetében.

A nyílt terep nem erősíti fel a zajokat, ugyanakkor páratlan ingyenes látványosság érkezhet így az egyik legkedveltebb turisztikai desztinációba.

A Red Bull Air Race komoly bevételt is jelent a házigazda településeknek, és amennyiben állandó helyszínként is beválik a tó és környéke, akkor komoly fejlesztési forrásokat is odavonzhat.

A nemzetközi sportrendezvények szervezésében jártas szakértők azt állítják, hogy a 2019-es légi show várhatóan a Velencei-tó partjára érkezik majd júliusban. Információink szerint a verseny szervezői és az érintett települések közvetetten már fel is vették a kapcsolatot, és a jövő héten megkezdődhetnek az egyeztetések.

L. Simon László, a Velencei-tó partján elő országgyűlési képviselő elmondta, hogy nagyon örülnének a verseny ottani megrendezésének, a “turisztikai élet helyi szereplői komoly segítséget tudnának nyújtani a verseny gyors helyszínváltoztatásának zökkenőmentes lebonyolításához.”

Borítókép: MTI/Lakatos Péter