Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Stratégiai együttműködés az alkuszok között

Hírek

Együttműködés – elsősorban a nagy- és középvállalati biztosítási szegmensben és a viszontbiztosítás területén működik majd együtt a jövőben a Keszthelyi Holding és a GrECo JLT – jelentették be az érintett társaságok vezetői a Keszthelyi Holding egri konferenciáján. Az alkuszcégek stratégiai megállapodást is kötöttek.

Új üzleti területeken kíván piacokat szerezni a száz százalékban magyar tulajdonban lévő, elsősorban biztosításközvetítői tevékenységéről ismert Keszthelyi Holding, melynek keretében épít a bécsi székhelyű, mintegy 78 millió euró árbevételű GrECo JLT tapasztalataira is. Az osztrák biztosítási alkusz a világ tizenhat országában működik, és hazánkat is komoly lehetőségnek tartja.

A Keszthelyi Holding Egerben megrendezett szakkonferenciáján bejelentették, hogy stratégiai megállapodást kötöttek egymással. Ennek értelmében a két cég a lakossági biztosítások és a viszontbiztosítás területén működik együtt a következő időszakban.

A témával kapcsolatos sajtótájékoztatón Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding alapító-tulajdonosa kifejtette: régóta foglalkoznak azzal, hogy a nagyvállalati szegmensben hogyan tudnának viszontbiztosítás révén is jelentős szolgáltatásokat nyújtani. Ezen a téren komoly üzleti előnyt jelent, hogy a GrECo ezen a szakmai területen széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik. Egyébként az első ajánlatok már ki is mentek nagyvállalati klienseknek – közölte a szakember. Továbbá elhangzott, hogy egyéb kooperációról is szó esett a cégek között, így az sem zárható ki, hogy új megállapodások jönnek létre a GrECo magyarországi érdekeltségével, a biztositas.hu internetes biztosítási alkusszal kapcsolatosan. Utóbbit Keszthelyi Erik a legdinamikusabban növekvő piacnak nevezte, ugyanakkor az online üzletág még hiányzik a jelenleg három különböző pénzügyi közvetítőtársaságot a csoportban tudó Keszthelyi Holding működési területéről.

A szakember újságírói felvetésre elmondta, hogy amilyen gyorsan a mostani megállapodás megszületett, nem zárja ki, hogy rövid időn belül a szóban forgó üzleti egyezség is összejöhet. Nyomatékosította: a Keszthelyi Holding a jövőben is biztosításközvetítők vállalatcsoportjába történő integrálásával próbál bővülni, céljuk a folyamatos építkezés. A céghez partnervállalatként csatlakozni nemcsak presztízsértékű, de hatalmas előnyökkel is jár – emelte ki az alapító-tulajdonos. Hozzátette azt is, hogy az együttműködő társaságoknak nagyobb jutalékokat, a biztosítási cégekkel történő szorosabb és kedvezőbb kooperációt, alacsonyabb árakat és növekvő árbevételeket tud garantálni.