Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Rengeteg pénzt pumpál a Google a Soros-hálózatba

Hírekfigyelo.hu

Tizenhárom magyar projekt kapott összesen 1,3 millió euró, azaz közel 403 millió forintnyi támogatást a Google Digital News Initiative – DNI elnevezésű, a digitális újságírást támogató pályázatából. A pályázat hazai győztesei között tolonganak a Soros által teletömött platformok, úgy mint az Átlátszó.hu, a CEU (?), a Transparency International Hungary (?) vagy az Index.hu - írja a PestiSrácok.

A Google DNI 2018-as jelentése olyan projekteket mutat be, amelyek szerintük komoly eredményeket értek el az alábbi négy kulcsfontosságú, iparágat érintő kihívás tekintetében:

1.Online dezinformáció visszaszorítása: olyan projektek, amelyek a minőségi újságírás megóvását és védelmét szolgálják a tényellenőrzés és más, a félrevezető információk leküzdésére szolgáló technológiák segítségével.

2.Helyi történetek: olyan projektek, amelyek megfelelő láthatóságot biztosítanak a régiós és kisebb kiadók számára a digitális térben.

3.A digitális bevételek növelése: olyan projektek, amelyek megújíthatják és változatossá tehetik a digitális tartalomgyártás üzleti modelljét.

4.Új technológiák feltárása: olyan projektek, amelyek digitális technológiát alkalmaznak a munkafolyamatok vagy a tartalom automatizálására az eredeti újságírás támogatása vagy az olvasói élmény javítása érdekében.

A PestiSrácok szerint a Google részrehajlása nem nagy meglepetés, hiszen elegendő hozzá megnézni az általa “érdekes olvasmánynak" nevezett friss cikkeket, amely cikkek közül szinte kivétel nélkül mind balliberális forrásból származik.

Boríókép: pestisracok.hu/youtube.com