Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Provokálták a rendőröket a szombati tüntetésen

HírekVizvári Soma

Elterjedt az interneten egy videó, amelyen egy nő üveghangon üvöltözik a rendőrökkel, és a kezével hadonászik feléjük a szombati tüntetésen. Sajnálatára a rendőrök profin viselkedtek.

 

A videóból nem derül ki, hogy a rendőröket provokáló nő a tömegpszichózistól, vagy valamilyen tudatmódosító szer hatásától került ilyen elmeállapotba. Ezek mellett a szándékos provokációt sem zárhatjuk ki, a tömegben ugyanis nyilván volt nem egy, nem két olyan hangadó, akik kiolvasták az Amnesty International mozgalomszervező tananyagát tartalmazó “vörös könyvecskéjét”.

Mindenesetre a képsorokat elnézve le a kalappal a rendőrök profizmusa előtt, egy egyszeri halandóból ez a hadonászós sipítozás minimum röhögőgörcsöt csalogatott volna ki.

Persze a hölgy vélhetően inkább valami erőszakos reakció reményében provokálta azokat a rendőröket, akik nem mellesleg az ő testi épségére is vigyáztak, és biztosították a tüntetés helyszínét, ahogy az egy jogállamban elvárható. 

Gyurcsány alatt egyébként az ember a testi épsége érdekében kétszer-háromszor is meggondolta, hogy bármiért utcára vonuljon, ami viszont egy jogállamban szégyen.

A Soros-provokátorok legnagyobb bánatára most nincs felsőbb utasítás a tüntetők ronggyá gyepálására, mint akkor.