Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Pintér Sándor: a roma integrációért együtt kell működni

Hírekfigyelo.hu/MTI

A következő években 300 nehéz helyzetű település kap segítséget.

Az állam egyedül nem tudja, a roma közösségek pedig egyedül nem képesek megvalósítani a felzárkózást, ezért együtt kell működni – mondta Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter kedden Tiszaburán.

A kormány döntése értelmében a következő években 300 nehéz helyzetű település kap segítséget. 2019-ben az első 31 helyszínen kezdődik el a munka – közölte Pintér Sándor a Felzárkózó települések hosszú távú programjában szereplő első 31 település önkormányzati vezetőinek tartott tájékoztatón.

A programot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálja, a végrehajtásban a nagy egyházi karitatív szervezetek és a településeken dolgozó civil szervezetek is részt vesznek.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta: ősi hagyományokból eredeztethető, hogy a magyar állam keretei között minden nép, minden üldözött nemzet otthonra talál. Magyarország nem gyarapodhatott volna, ha az itt élő népek nem közösen lépnek fel – tette hozzá.

 

Borítófotó: Zarándokok a csatkai búcsúban. A Csatkán Kisboldogasszony napja alkalmából tartott búcsú a kárpát-medencei oláh cigányok legfontosabb egyházi ünnepe. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)