Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Oroszország kiáll a terrorizmus és a neonácizmus ellen

Hírekfigyelo.hu

Vlagyimir Putyin "szent feladatnak" nevezte, hogy megvédjék a nagy honvédő háború veteránjainak emlékét.

Oroszország továbbfejleszti védelmi potenciálját, de továbbra is nyitott az együttműködésre más országokkal a terrorizmus, a szélsőségesség és a neonácizmus elleni küzdelemben – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország felett aratott győzelem 74. évfordulója alkalmából csütörtökön megtartott moszkvai díszszemlén.


A díszegység egyik tagja a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából rendezett katonai díszszemlén 2019. május 9-én, a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 74. évfordulóján (MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

Putyin "szent feladatnak" nevezte, hogy megvédjék a nagy honvédő háború – a második világháború Szovjetuniót is érintő része – veteránjainak emlékét olyan körülmények között, amikor egy sor országban "meghamisítják a háború eseményeit, példaképként állítják be azokat, akik feledve a tisztességet és az emberi méltóságot, kiszolgálták a nácikat, szégyentelenül hazudnak saját gyerekeiknek és elárulják őseiket". Az elnök az orosz népet Európa népei fő felszabadítójának nevezte.

A moszkvai díszszemlén 13 ezer katona és 130 egységnyi korabeli és korszerű haditechnikai eszköz vonult fel. Az alacsony felhőzet miatt lemondták az elmúlt napokban Moszkva felett kétszer is elpróbált légi parádét, csakúgy mint két éve. A tervek szerint a Vörös tér felett 74 repülőgép és helikopter húzott volna el.


Orosz Armata páncélozott harci járművek gurulnak a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából rendezett katonai díszszemlén 2019. május 9-én, a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 74. évfordulóján (MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

 

Borítófotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából rendezett katonai díszszemlén 2019. május 9-én, a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 74. évfordulóján. (MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)