Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Nincs mit ünnepelnie az ellenzéknek az Audi bérmegállapodásán

HírekVizvári Soma

Amióta kirobbant a bérvita a győri Audinál, az ellenzék folyamatosan próbálta összemosni azt a túlóratörvény ügyével. Pedig a két dolognak semmi köze egymáshoz. A most létrejött megállapodás pedig inkább rossz fényt vet az ellenzékre, mint jót.

 

Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet az idei évi bérekről, ezzel a sztrájk a szerda esti órákban befejeződött. 

Az Audi-sztrájk alatt természetesen voltak erőtlen próbálkozások az ellenzék részéről, hogy piócaként rátapadjanak, és onnan pótolják azt az energiát, amit még a meghiúsult országos “rabszolgatörvény” ellenes szRtájknál vesztettek el.

Most, hogy az Audi foglalkoztatottjai megkapták, amit akartak, páran rögtön triumfálni is kezdték a győzelmüket az ellenzéki oldalon. Pedig jobban tennék, ha inkább elsunnyognák a dolgot. A győri Audinál dolgozók sztrájkjának ugyanis semmi köze nem volt az országos szRtájkhoz és tüntizésekhez.

Míg az egyik a túlóratörvény, vagy ahogy az ellenzék hívta, hogy drámaira maszkírozza a helyzetet, a “rabszolgatörvény” ellen volt, és csúnya lebőgés lett a vége, a másik egy egyszerű bérvitáról szólt, és sikeresnek bizonyult.

Na mit gondolunk, melyikben vett aktívan részt a mi impotens ellenzékünk? Hát nem abban, amelyik sikerrel zárult, annak most csak a babérjait aratnák le teljesen illetéktelenül.

És ami a legszomorúbb Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Varju László, Kunhalmi Ágnes, Tordai Bence és a többi színművész számára: a győriek bebizonyították, hogy semmi szükség rájuk, bármilyen ügyet győzelemre lehet vinni, feltéve ha valós társadalmi támogatottság van mögötte, és nem csak az ellenzéki heccbohócok fújják föl, hogy úgy tűnjön, mintha dolgoznának.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által január 24-én meghirdetett sztrájkban résztvevő dolgozók a győri AudiHungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 29-én. (MTI/Krizsán Csaba)

Borítófotó: Szél Bernadett független képviselő, mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője, mögötte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője és Hadházy Ákos (takarásban) független országgyűlési képviselő (MTI/Mohai Balázs)