Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Napirend előtt szólalt fel Orbán Viktor

Hírekfigyelo.hu/MTI

A kormányfő azt mondta, hogy a tavalyi parlamenti választás óta eltelt egy évben a magyar gazdaság eredményei tovább javultak, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít.

A magyar gazdaság eredményeit meg kell védeni és meg kell haladni az európai növekedést, reális cél az EU átlagát 2 százalékponttal meghaladó növekedés elérése – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésén napirend előtt.

A kormányfő kiemelte: a tavalyi parlamenti választás óta eltelt egy évben a magyar gazdaság eredményei tovább javultak, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít. 

Eközben az EU teljesítménye már kevésbé rózsás, a régi tagállamok növekedése lassul – tette hozzá Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte, hogy ezért a magyar gazdaság eredményeinek érdekében gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a Ház elé.

A kormányfő azt is mondta, hogy a magyarok a kormánypártoknak és a kormánynak ismét bizalmat szavaztak, és hozzátette, hogy „nagyobb támogatást kaptunk, mint egy éve”.

Közölte: a vasárnapi választáson a magyar kormány az emberektől ismét erős felhatalmazást kapott. Ez megbízatás is, megbíztak az emberek, hogy „Brüsszelben a változást képviseljük”, „munkát és feladatot” kaptunk, és mindent megteszünk, hogy az európai politikában eredményesen képviseljük a magyar választók akaratát – jelentette ki a kormányfő.

Vasárnap a Fidesz-KDNP nyerte az EP-választást Magyarországon. A választásra jogosultak 43,37 százaléka járult az urnákhoz. 

 

Borítófotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én. (MTI Fotó: Kovács Tamás)