Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Nagy dobásra készül a londoni értéktőzsde

Hírekfigyelo.hu / MTI

A londoni értéktőzsde megszerezné a világ egyik vezető pénzpiaci adatszolgáltatóját.

A londoni értéktőzsde (LSE) szemet vetett a Refinitiv cégre, amely a világ második legnagyobb pénzpiaci adat- és infrastruktúraszolgáltatója a Bloomberg után.

Az LSE 27 milliárd dollárért vásárolná meg a Blackstone amerikai vagyonkezelő befektetési társaság és a Thomson Reuters üzleti hírügynökség tulajdonában lévő Refinitivet. A vételi ár tartalmazza a cég adósságát is, ami december végén 12,2 milliárd dollár volt. 

A Financial Times című lap értesülése szerint az LSE 14,5 milliárd dollár értékben új részvényeket bocsátana ki. A Refinitiv részvényesei megkapnák az LSE részvényeinek mintegy 37 százalékát, és a szavazati jognak valamivel kevesebb, mint 30 százalékát. 

A Refinitiv tavalyi bevétele 6,3 milliárd dollár volt. A cég 45 százaléka a Thomson Reuters, 55 százaléka a Blackstona tulajdonában van. A Refinitiv több mint 190 országban 40 ezret meghaladó előfizetővel rendelkezik. 

A Deutsche Börse (DB) német tőzsdeüzemeltető máris jelezte, hogy eláll a Refinitiv egyes részei megszerzésének a tervétől, miután az LSE a cég egészére pályázik.

 

Borítókép: Luke MacGregor/Bloomberg via Getty Images