Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Méltánytalanok és valótlanok Varga István szavai

HírekDeák Dániel

Kocsis Máté levelet küldött a jobboldali sajtótermékeknek, amelyben azt írta, méltánytalannak és valótlannak tartja, amit Varga István egykori képviselőtársa a jobboldali újságírókról mondott.

Tegnap felajánlotta lemondását tegnap Varga István, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának elnöke, amelyet Liszkay Gábor alapító el is fogadott.

Varga azt követően távozik posztjáról, hogy a békéscsabai Behir.hu-nak adott interjújában a valóságtól elrugaszkodó állításokat fogalmazott meg a konzervatív média helyzetéről.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az eset kapcsán az alábbi levelet jutatta el szerkesztőségünkbe:

Tisztelt Szerkesztőség!

Méltánytalan és valótlan, amit Varga István egykori képviselőtársam Önökről mondott. 
 
Méltánytalan, mert Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik - ha kritikusan is - mellettünk állnak, amikor hibázunk. 
 
Mindemellett valótlan, és ezáltal sértő is Varga István állítása, mert az igényesség és az intellektuális fölény már akkor is az Önöké volt, amikor létszámukban messze elmaradtak a posztkommunista és liberális kollégáiktól. Használva Varga úr erőltetett “ideát-odaát” logikáját, ideát mind a “régi nagy öregek”, mind az új generáció tagjai döntő többségükben tanultabb, műveltebb, ha úgy tetszik igényesebb újságírók, mint odaát. Az önök értékalapúságáról már nem is beszélve, amely a nemzeti oldal számára folyamatosan zsinórmértéket, támaszt jelent.
 
Tényleg sok Népszavát, Indexet és Magyar Narancsot olvashat Varga István, talán így ivódott bele a “odaátiak” oktalan felsőbbrendűség-kultusza. 
 
Szégyellem magam az általa elmondottak miatt, ezért helyette is bocsánatot kérek Önöktől.
 
További jó munkát és kiváló egészséget kívánok mindannyiuknak!
 
Üdvözlettel:
Kocsis Máté

frakcióvezető