Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Lázár Tarlósnak üzent: még nem változik a kétszintű fővárosi vezetés

HírekPindroch Tamás

Egyelőre nem változik meg a mostani, kétszintű budapesti városvezetés - így reagált Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón Tarlós István főpolgármester lapunknak adott interjújára.

A 2019-es önkormányzati választásokig nem változik meg a főváros közigazgatása, mivel nincsen meg az ahhoz szükséges kétharmados támogatottság, valamint a politikai feltételek is hiányoznak - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón egy újságírói kérdésre válaszolva.

A politikus ezzel arra reagált, hogy Tarlós István főpolgármester a Figyelőnek adott interjújából kiderül, az erős főpolgármesteri poszt létrehozása annak feltétele, hogy egyáltalán elgondolkodjon azon, hogy 2019-ben belevágjon-e egy új városvezetői ciklusba. A főpolgármester tisztában van a Lázár által említett realitásokkal, hiszen kifejtette,  egyértelmű, hogy a kétszintű városvezetés nehezen kezelhető helyzetet teremt a fővárosban, ezt nem lenne értelmes dolog folytatni. 2019-ig, a következő önkormányzati választásig biztosan megmarad a mostani helyzet, a jövő évi parlamenti választások eredménye és az új parlament összetétele  elvileg sok mindent megváltoztathat. “Ám annak kapcsán, hogy akkor épp melyik politikai érdek lesz erősebb, nem akarok jóslásokba bocsátkozni. Nekem az a feladatom, hogy ezt az önkormányzati ciklust tisztességesen lezárjam, a felmerülő problémákat  igyekezzek megoldani” - jelentette ki az interjúban.

Lapunk több kerületi polgármester véleményére is kíváncsi lett volna Tarlós nyilatkozatáról, de a kerületvezetők nem kívántak reagálni a főpolgármester szavaira.

(Fotó: Budapest, 2017. április 20. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2017. április 20-án. Mellette Kovács Zoltán kormányszóvivő (b). MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)