Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Közleményt adott ki a Viking hajótársaság elnöke

Hírekfigyelo.hu/MTI

Atovábbiakban is a legteljesebb mértékben együttműködnek a magyar hatóságokkal, és minden rendelkezésükre álló eszközzel segítik a folyamatban lévő vizsgálatot – írja a Viking River Cruises közleményében. 

Közleményben fejezte ki részvétét Torstein Hagen, a Viking River Cruises elnöke a múlt szerdai dunai hajóbaleset minden érintettjének. Az elnök azt mondta, hogy a legteljesebb mértékben együttműködnek a magyar hatóságokkal, s minden rendelkezésükre álló eszközzel segítik a folyamatban lévő vizsgálatot.

A Viking River Cruises összes munkatársa nevében szeretném őszinte részvétemet kifejezni a dunai hajóbaleset minden érintettjének.

Mindnyájunkat mélyen megrendített a tragédia. Imádkozunk a sérültekért és az áldozatokért, és együttérzünk a családtagokkal, barátokkal – áll az elnök keddi közleményében.

Mint írták, ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is
a legteljesebb mértékben együttműködnek a magyar hatóságokkal, és minden rendelkezésükre álló eszközzel segítik a folyamatban lévő vizsgálatot.

Múlt hét szerda este, nem sokkal 21 óra után a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Margit hídnál összeütközött a Viking szállodahajóval.

A Hableány másodpercek alatt elmerült. Az elsüllyedt turistahajón 35-en tartózkodtak, 22 nő, 12 férfi és egy gyermek.

Több nagy dél-koreai utazási iroda, közöttük a szerencsétlenül járt dél-koreai turistacsoport útját szervező Very Good Tour felfüggesztette meghatározatlan időre a városnéző túrákat a Dunán.

 

Borítófotó: Figyelő archív