Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Kilőtt a bitcoin árfolyama

Hírekfigyelo.hu/MTI

Elemzők szerint a bitcoin május eleje óta tartó erősödését részben az okozta, hogy a meggyengült jüan helyett a befektetők Kínában bitcoint vásárolnak.

 

Tavaly május közepe óta legmagasabb szintre emelkedett a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest hétfő délelőtt. 
 
A CoinMarketCap, a legnagyobb kriptodeviza adatbázis szerint a bitcoin árfolyama 8750,24 dolláron állt 10 óra körül, ami 9,4 százalékos drágulás az előző naphoz képest.
 
A bitcoin árfolyama az év eleje óta csaknem 130 százalékkal emelkedett, ugyanakkor a kriptodeviza jegyzése még így is igen távol áll a két éve decemberben elért 19 666 dolláros rekordszinttől.
 
A hétfő délelőtti kereskedésben más kriptodevizák, így az  ethereum, az EOS, az XRP és a litecoin több mint 5 százalékkal drágult.
 
Elemzők szerint a bitcoin május eleje óta tartó erősödését részben az okozta, hogy a feszültebbé vált amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolat hatására a meggyengült jüan helyett a befektetők Kínában bitcoint vásárolnak. 
 
A kriptodevizák összesített piaci értéke 268,1 milliárd dollár, tavaly augusztus óta a legtöbb, ezen belül a bitcoin piaci értéke 155,1 milliárd dollár.
 
 
 
Borítófotó: GeorgePeters, Getty Images