Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Karácsony hazudik és fenyegetőzik

Hírekfigyelo.hu

Nem cáfolta a Figyelő korábbi értesüléseit Karácsony Gergely, helyette inkább fenyegetőzni kezdett. Lapunk korábban megírta, hogy az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nem beszél semmilyen idegen nyelvet és a doktori iskolát sem fejezte be.

A februári Figyelőben közöltünk egy portrét Karácsony Gergelyről, az MSZP-P közös miniszterelnök-jelöltjéről. Az írás úgy tűnik, érzékeny pontra tapintott a politikusnál, ugyanis egy zuglói önkormányzat által támogatott rádióműsorban ezt magyarázta Karácsony. Zugló polgármestere Fiala János műsorában beszélt a róla szóló Figyelő-cikkről, amelyben szinte felvezetés és kérdés nélkül kezdtek bele a cikk, annak tartalma, szerzője és vélt informátorainak elemzésébe. Keresztkérdésre persze nem is nagyon számítottunk, miután pár perccel korábban bejelentették, hogy a műsort a zuglói önkormányzat támogatja, majd a műsorvezető, Fiala János is bejelentette, hogy ő bizony elmegy szavazni és Karácsony Gergely mellé teszi az ikszet a szavazólapon.

De térjünk kicsit vissza a Figyelő-cikkre! Február 22-i lapszámunkban írtuk meg Karácsony Gergely eddigi életútját, amelyet most néhány pontban összefoglalunk:

- Nyírtassról származik, ahova azóta nem jár vissza, csak ha kampányfilmet forgat
- évekig tanított a Budapesti Corvinus Egyetemen, bár semmilyen idegen nyelven nem beszél
- a BCE doktori iskolájából eltanácsolták
- ezután az ELTE-n próbálkozott, de itt sem sikerült doktori címet szereznie
- részese volt annak a botránynak, amikor 2005-ben Hódmezővásárhelyen irányított kérdéseket tettek fel a lakosságnak közvélemény-kutatás címén
- 21 és fél millióért dolgozott Gyurcsánynak
- dolgozott Demszky Gábornak és Horn Gábornak is
- volt már LMP-s, majd szakadár
- alapító tagja volt a Párbeszéd Magyarországért nevű pártnak, ami azóta csak Párbeszéd

Karácsonynak a kiemelt részek fájhattak a legjobban, hiszen az önkormányzata által fizetett műsorban arról beszéltek a legtöbbet. De még saját életéről is hazudott Karácsony, ugyanis a rádióinterjúban azt állította, hogy „2007-ben nyertem felvételt az ELTE Politikatudományi Doktori Iskolájába és két évvel később én már belesodródtam, vagy belecsöppentem, vagy belekerültem a politika élvonalába és megérthetik, hogy nem fejeztem be a doktorimat.”

Csak azt az apró részletet felejtette el megjegyezni, hogy előtte 2000-től a Budapesti Corvinus Egyetem doktori iskolájának volt a hallgatója. Egészen 2003. szeptember elsejéig, amikor eltanácsolták. A jogviszony megszűnésének oka: a képzési kötelezettségek nem teljesítése. Csak ez után jelentkezett 2007-ben az ELTE doktori iskolájába, azonban ezt sem sikerült befejeznie.
Karácsony egyébként egyetlen pontját sem tagadta a cikknek, szerkesztőségünknek egyelőre helyreigazítási kérelmet nem küldött, inkább a szerzőt és az általa vélt informátorokat próbálta rossz színben feltüntetni, megfenyegetni. Ahogy fogalmazott:

„Nagyrészt ugye én azt az elvet követem, amit Churchill mondott, hogy én sokszor visszanyelem a szavaimat és ez egy nagyon egészséges étrend. Úgyhogy én is úgy vagyok vele, hogy majd április 9-én lehet, hogy néhány dolgot elmesélek, de addig ez nem érdekes. De van egy másik, egy nem-politikus énem és ott azért húzom a strigulákat.”

Hogy mi lesz a következménye annak, ha elég strigula összegyűlik, azt nem tudni, de a kérdés mindenkiben felmerülhet: akkor ez egy fenyegetés?

Borítókép: MTI/Kovács Tamás