Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Karácsony Gergely és a “nácitlanított” Jobbik

HírekPindroch Tamás

Már nincsenek nácik a Jobbikban, ezért elképzelhető az együttműködés a párttal - mondta nemrég a politikai éleslátásáról méltán híres Karácsony Gergely. Erre nem kiderül, hogy a Jobbik elnökének felesége náci karlendítéssel pózolt az esküvői fényképezkedésén? 

Ne legyenek kétségeink, Karácsony - vagy valamelyik liberó társa - nemsokára megmagyarázza, hogy Sneider Tamásné csak a legyeket hesegette náci karlendítéssel a menyegzőjén.  

A férj, a Jobbik mostani elnöke sem volt sohase szkinhed, csak a kilencvenes évek elejének underground divatjának megfelelően hordott rövid frizurát és bomberdzsekit.  

Az pedig biztos véletlen, hogy egy 1992-es akciója miatt felfüggesztett börtönt is kapott, mivel ő és barátai csoportosan bántalmaztak egy cigány férfit. Sneider akkor azt mondta, csupán egy pofont adott egy “maffiózónak”, akinek "fel is repedt a pittye", de megbánta, fiatalkori botlás volt.  

Visszatérve a 2016-os, karlendítéses esküvőre, amelyen Vona Gábor és Szabó Gábor is megjelent, biztosan teljesen véletlenül szerepelt  Sneider ültetőkártyáján a “Roy” mozgalmi beceneve. És azon sem lepődött meg senki, hogy egy jó barátja pedig “poénból” buzizott és négerezett, így köszöntve a fiatal pár egymásra találását.    

És még említést sem tettünk Sneider fiairól, akik ellen az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat is emelt egy ügyben. Ennek keretében a radikális Betyársereg több tagját folytatólagosan, részben csoportosan, valamint kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak, továbbá magánlaksértés, illetve közúti veszélyeztetés bűntettével is vádolja, akikkel szemben – egy kivétellel – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. 

Ezek biztosan véletlenek. 

Ahogy az is csak az élet kiszámíthatatlanságából ered, hogy miközben a bomberdzsekis Sneider a Jobbik elnöke, az a Gyöngyösi Márton a párt alelnöke és a frakcióvezető, aki 2012-ben még listázta volna a kormányzat zsidó tagjait. A most a jobbikosokkal ölelkező liberók akkor még a Jobbik betiltását vizionálták, még tüntettek is ellenük a Kossuth téren   

És az sem bizonyíték semmire, hogy Szávay István még több mint egy hónappal később sem mondott le antiszemita kijelentései miatt a képviselőségről (ő például saját szavai szerint legszívesebben megvert volna zsidót nőt egy szórakozóhelyen, mert kötözködött vele). Ez a Szávay tehát még most is tagja a jobbikos képviselőcsoportnak. 

 Az elnök és frakcióvezető múltja, az elnökné karlendítése, fiainak ügye - persze ők csupán családtagok… - Karácsonyt nem zavarják, szerinte “már nincsenek nácik” a Jobbikban. 

Ahogy a fenti példák is mutatják, Karácsony politikai éleslátása még mindig a régi. Ugyanolyan jó érzékkel nyilatkozik a Jobbikról, a velük való együttműködésről, mint amikor a választás napjának délutánján felszólította a köztársasági elnököt, hogy ne Orbán Viktornak adja a kormányalakítás jogát.  

Karácsony újra bizonyítja, hogy a miniszterelnök-jelöltség után csak ő alkalmas baloldali főpolgármester-jelöltnek vagy EP-listavezetőnek. Meg amit még dob számára a gép, nemsokára esélyes lehet akár Jobbik-elnöknek is. 

 
 
Borítófotó: MTI/Mónus Márton