Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Kapkodhatnak a levegőért a baloldal sztárközgazdászai

HírekK. B. Bálint

A 2006-os évben látott utoljára tartós, 4 százalék feletti GDP-arányos növekedést Magyarország. A balliiberális megmondóemberek előrejelzéseivel ellentétben azonban újra eljött ez a pillanat. Az Eurostat legfrisebben publikált európai növekedési adataiból kiderül: dobogós a magyar gazdasági növekedés.

Az első negyedévben a magyar GDP 4,4 százalékkal, szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Azóta az Eurostat is frissítette az európai növekedési adatokat, egyelőre 20 országra vonatkozóan.

Az adatokból kiderül - a ballibsi sztárelemzők várakozásaival ellentétben -, Magyarország a harmadik legnagyobb ütemben növekedett 2018 első negyedévében. Egyedül Lettország és Lengyelország bővült nagyobb ütemben, mint mi. Előbbi 5,2 százalékkal, utóbbi 4,9 százalékkal.

Kedves sztárközgadászok, akik szerint a növekedés fenntarthatatlan, akik szerint a 4 százalékos bővülés csak szezonális hatásoknak köszönhető, akik szerint csak az EU-s pénzeknek köszönhető a fejlődés! Egy kérésem van: ideje egy kis önkritikát gyakorolni, hiszen úgy néz ki, megint csak rosszul ítélték meg Magyarország polgári kormányának intézkedéseit.