Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Júniusban folytatják a körúti villamosvonal felújítását

Hírekfigyelo.hu/MTI

Június közepén indul a 4-es és 6-os villamosvonal felújítása Budapesten a Széna tér és a Margit utca, valamint a Práter utca és a Goldmann György tér (a Petőfi híd budai hídfője) között.

 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szerdai közleményében azt írta: összesen csaknem két kilométeren újítják fel a vonalat, ezeken a részeken többségében 2010 előtt  van, ahol majdnem húsz éve  végeztek legutóbb nagyfelújítást. Nyáron korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik az elhasználódott sínpályát, így a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek  tették hozzá.

A felújítás miatt várhatóan június közepétől nem közlekednek majd a nagykörúti villamosok a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között. A Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között pedig július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka.

Az érintett szakaszokon a villamosok helyett alacsonypadlós, légkondicionált buszok közlekednek majd, a járatok haladását buszsávok és más forgalomtechnikai intézkedések segítik.

 

Borítófotó: A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 4-es és 6-os villamosvonalain járó korszerű Combino villamosok találkoznak a Margit hídi megállójuknál. (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)