Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Hetekre lezárják a Keletit

Hírekfigyelo.hu / MTI

A pályaudvaron felújítást végeznek majd, ezzel csökkentve az üzemzavarok, meghibásodások számát, de megelőznék a sebességkorlátozások bevezetését is.

Két hétre, május 13-tól 26-ig lezárják a Budapest-Keleti pályaudvart karbantartás miatt, ebben az időszakban az érintett vonatok mindegyike módosított menetrend alapján közlekedik – jelentette be Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a kéthetes lezárásra kidolgozott menetrendben a vonatok a fővárosi pályaudvarok valamelyikére érkeznek és onnan indulnak, mindenhol átszállást biztosítanak a BKK-val együttműködve.

A Keleti pályaudvar lezárása számításuk szerint két hét alatt 160 ezer jegyet váltó és további 11 ezer bérletes utast érint, a jegyértékesítési rendszert a fogadó pályaudvarokon megerősítik, a vasúti internetes keresőkben – köztük az Elvira oldalon és a vonatinfo mobilalkalmazásban – a változást átvezették, ezért érdemes ezeket is használni a tájékozódáshoz.

Loppert elmondta, hogy az utasok tájékoztatására 100 táblát – és a BKK-val is egyeztetve – további 150 tájékoztatót helyeztek el vidéken és Budapesten. 

A Keleti pályaudvar 2,1 milliárd forintba kerülő karbantartását a MÁV saját forrásból biztosítja. Az utascsarnokban óriási, modern, ledes tájékoztatót helyzetnek ki, kicserélik az aszfaltot 8670 négyzetméteren, a használaton kívüli bódékat és pavilonokat elbontják,  1200 méteren ágyazatot, 700 méteren sínt cserélnek, és a közlekedésbiztonságot javító munkákat végeznek. Mindezt azért, hogy a Keleti pályaudvaron csökkenjen az üzemzavarok, meghibásodások száma, megelőzzék a sebességkorlátozások bevezetését, pontosabban közlekedjenek a vonatok – tette hozzá a MÁV kommunikációs igazgatója.

 

Borítófotó: Látogatók a Keleti pályaudvar makettje előtt a Magyar Vasúttörténeti Park húsvéti szezonnyitó rendezvényén 2019. április 21-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)