Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Gyermekek haláláért is felelős lesz a Facebook!?

HírekHalaska Gábor

A közösségi oldalon terjed az oltásellenesség, ami miatt újra egy elfeledett betegség, a kanyaró terjed az Egyesül Államokban. Zuckerbergéket és a Google-t ezért rá kellene szorítani arra, hogy az oltásellenes hangokat szorítsák vissza oldalaikról. Vajon a szólásszabadság miatt a gyermekek egészsége, sőt élete is veszélyeztethető? Vállalják a felelősséget Zuckerbergék?

A híreket figyelve döbbenetes egészségügyi történések zajlanak Észak-Amerikában: Washington államban bő két hete egészségügyi rendkívüli állapotot kellett kihirdetni, miután már mintegy félszáz beteget kezelnek ezzel az elfeledettnek hitt fertőző betegséggel. Közülük 41 azért kaphatta el a kanyarót, mert egyszerűen nem volt beoltva. Ha pedig ez nem lenne elég: a szörnyű járvány átterjedt további nyolc(!) amerikai államra. A betegek nagy többsége gyerek és azért kapta el a fertőzést, mert egyáltalán nem kapott védőoltást. 

Pedig a kór halálos is lehet, de korai volt teljesen megszűnt betegségnek titulálni azt az ezredforduló előtt, mert az elmúlt kilenc évben újra terjed. És nem csak a migráció erősödése, hanem a látványosan terjedő oltásellenesség miatt is.

Adam Schiff kaliforniai képviselő pár napja – a történtek fényében – felszólította a YouTube-ot birtokló Google-t és a Facebookot, hogy végre lépjenek, és – hasonlóan a terrorizmushoz vagy a felnőtt tartalmakhoz – az ilyen áltudományos marhaságokat is irtsák ki, gyomlálják ki az oldalaikról.

No persze a Google és a Facebook vezetői megint túllihegik a dolgot, és olyasfélével válaszolnak „vizsgáljuk, hogy mit tehetünk” az ügyben, illetve megteszünk mindent... Addig is például Zuckerbergék megszámlálhatatlanul sok hirdetést adnak el, ha valaki az oltás szóra keres, mégis (illetve éppen ezért) oltásellenes csoportok hirdetéseibe botlik. Gratulálunk Zuck, megint a legjobb úton haladtok, hogy nagy lendülettel fussatok bele egy újabb botrányba...