Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Gulyás: A biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

Hírekfigyelo.hu/MTI

 A 2020-as költségvetés a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Gulyás Gergely az Országgyűlés által múlt héten elfogadott büdzséről közölte, a családokra 224 milliárd, az egészségügyre 184 milliárd, a nyugdíjakra 136 milliárd, az oktatásra 60 milliárd és a biztonságra 174 milliárd forinttal költ többet jövőre az ország. Gulyás Gergely szerint a 2030-as célkiűzések teljesítése esetében Magyarország az egyik legjobban teljesítő ország az EU-ban.
Nincs ellenünkre, hogy klímacélokat tűzzünk ki 2050-re, de ahhoz hatástanulmányok, cselekvési tervek és költségvetési terv kell az EU részéről – mondta.

2400 igénylés július 15-ig

A hónap közepéig, július 15-ig 2400-an igényeltek babaváró támogatást - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ismertetése szerint a nagycsaládok autóvásárlási támogatására 5700 kérelmet nyújtottak be, míg a jelzáloghitel elengedését július 10-ig 703-an kérték. Gulyás Gergely közölte, a július 1-jén indult programok iránt továbbra is jelentős az érdeklődés. 

 

Borítófotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. július 18-án. (MTI/Balogh Zoltán)