Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Francia cégek 40 milliárd forintnyi beruházást hoznak Magyarországra

Hírekfigyelo.hu/MTI

Francia gyógyszer- és autóipari vállalatok 40 milliárd forintnyi beruházást hoznak Magyarországra a csütörtöki üzleti találkozásokon kötött megállapodások értelmében - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon Párizsból, ahol az OECD miniszteri értekezletének margóján francia gyógyszer- és autógyártó cégekkel tárgyalt. 

A miniszter hangsúlyozta: a gyógyszer- és autóipar kulcsszerepet játszik a magyar gazdaság új dimenzióba lépése szempontjából, ezek azok az iparágak, amelyek Magyarországon a leginkább vezénylik a modern, új világgazdasági korszakra történő átállást. 
    Magyarország a világon a 19. legnagyobb gyógyszeripari exportőr, az autóipar tekintetében a 20. legnagyobb exporttal rendelkezik, ami különösen jelentős azt figyelembe véve, hogy a lakosság száma alapján a 92. helyen áll a világranglistán.
    A francia vállalatok mind az autó-, mind a gyógyszeriparban fontos szerepet játszanak Magyarországon, e két iparágban tevékenykedő francia cégek  pedig fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság új dimenzióba történő átlépésének sikere szempontjából is - fejtette ki. 
    Magyarország mind a gyógyszer-, mind az autóiparban komoly sikereket ért el az eddigi, hagyományos világgazdasági időszakban, most arra van szükség, hogy ezeket a sikereket az új, innovatív korszakban is elérje mindkét iparágban - hangsúlyozta a miniszter. 
    Ebből a szempontból a francia vállalatok 40 milliárd forintos közeljövőbeli beruházásai, amelyek alapvetően a kutatás-fejlesztésre, innovációra és a technológiai színvonal emelésére fókuszálnak, nagyon sokat segítenek abban, hogy a magyar gazdaság versenyképessége tovább javuljon - mondta Szijjártó Péter.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) felszólal az OECD, a Digitális innováció az intelligens megoldások motorja a jobb életért című panelbeszélgetésén Párizsban 2019. május 23-án. (MTI/KKM/Burger Zsolt)

 

Borítófotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Karim Vissandjee, az Ipar 4.0 vezető tanácsadója megbeszélést folytat Magyarország párizsi nagykövetségén 2019. május 23-án. (MTI/KKM/Burger Zsolt)