Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Fizetésemelésre tett ígéretet a belügyminiszter

Hírekfigyelo.hu/MTI

A rendőrség munkájával a lakosság is elégedett, „a rendőrkép pozitív ” – mondta a belügyminiszter.

Magyarországon tovább javult a közbiztonság – jelentette ki a belügyminiszter kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, aki elmondta, 2020 januárjában is lesz fizetésemelés a rendvédelmi ágazatban, de a mértékéről még nincs döntés.

Pintér Sándor belügyminiszter szokásos évi miniszteri meghallgatásán arról beszélt, hogy tavaly is olyan eredményeket értek el, amelyek azt bizonyítják, hogy a Belügyminisztérium, valamint a közrendért és közbiztonságért felelős többi szerv jó munkát végez. Míg 2010-ben csaknem 430 ezer, 2018-ban 178 ezer volt a bűncselekmények száma – emelte ki.

A rendőrség munkájával a lakosság is elégedett, „a rendőrkép pozitív ” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette: az állampolgárok kilencven százaléka úgy látja, a rendőrök „teszik a dolgukat ”, nyolcvan százalékuk pedig emberségesnek és rátermettnek is tartja őket.

 

Borítófotó: Pintér Sándor belügyminiszter Karcagon, a városi rendőrkapitányság új épületének avatásán 2019. április 23-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)