Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Ez nem vicc: Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

HírekDeák Dániel

Tényleg mindent bevetnek a bevándorláspárti erők. A híresen Magyarország-ellenes brit napilap Soros György milliárdos tőzsdespekulánst választotta meg az év emberének. A lap arról is ír: a migránsokat támogató milliárdos megtalálta utódját, fiával, Alexanderrel közösen harcolnak tovább a liberális világ megteremtéséért.

A Financial Times írása szerint Soros a liberális demokrácia és a nyitott társadalom képviselője. A bevándorláspárti és a liberális demokráciát támogató lap úgy fogalmaz, "Magyarországtól egészen Amerikáig a nacionalizmus és a populizmus erői megsemmisítik a liberális demokratikus rendet, amelyet ő személy szerint támogat". A lap szerint Soros az egyetlen ember, aki magánszemélyként saját külpolitikát épít, a világ erős embereivel kell megküzdenie, akiknek céljuk személyének delegitimizálása.

A "saját külpolitika építése" felettébb érdekes annak fényében, hogy amikor a magyar kormány felhívta a figyelmet arra, hogy a senki által meg nem választott amerikai milliárdos politikusként viselkedve avatkozik be az egyes államok belpolitikájába, akkor a balliberálisok egyöntetűen azt állították, hogy a tőzsdespekulánsnak nincsenek politikai ambíciói, azt csupán Orbán Viktor találta ki.

Fiával közösen harcol Soros a liberalizmusért

Soros egyébként a lap cikkében Donad Trumpról is kifejti a véleményét. Szerinte Trump saját maga ellensége, egy nárcisztikus személy, aki azt szeretné, hogy a világ körülötte forogjon. Soros György szerint a világ egyfajta forradalmi állapotban van, de nem vesztette el a reményt például arra, hogy Nagy-Britanniában egy újabb brexit-népszavazást tartsanak.

Bevallása szerint megtalálta utódját a pályán, fiával Alexanderrel elvekért harcolnak, az eredményektől függetlenül. "Harcolunk, ha nyerünk, ha veszítünk. Mondjuk annyira nem szeretek veszíteni" - idézi Sorost a cikk.