Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Exkluzív részleteket árult el Orbán Viktor, miről tárgyalt az amerikai külügyminiszterrel

Hírekfigyelo.hu

Kiemelt figyelem kísérte Mike Pompeo magyarországi látogatását. Az Egyesült Államok külügyminisztere közép-európai diplomáciai körútját Budapesten kezdte, ez is hazánk felértékelődését jelzi az amerikai külpolitikában. A találgatások után most Orbán Viktor árult el részleteket a találkozóról a Figyelőnek.

A miniszterelnök a NATO-ban betöltött szerepünkről, energiabiztonságról beszélt a Figyelőnek, és az ukrajnai helyzettel kapcsolatos álláspontját is kifejtette. Számos külgazdasági kérdés került terítékre, így az Oroszországgal és Kínával zajló kereskedelem is.

Hazánk energiabiztonságának kapcsán a kormányfő kijelentette: a kormány energiapolitikájának legfontosabb elemei az ellátásbiztonság és a rezsicsökkentés fenntartása. A miniszterelnök továbbra is elkötelezett a magyar családok támogatásának ügyében, ezt szolgálja a rezsicsökkentés is.

A Figyelőnek adott interjújában a gázszállítás tekintetében a kormányfő kitért a horvát LNG-terminálra, de számos más potenciális gázellátási útvonalat is felvázolt.

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült exkluzív interjút a Figyelő február 14-én megjelent számában olvashatják.  

Borítókép: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda