Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Emelkedett a foglalkoztatottak létszáma

Hírekfigyelo.hu

Idén a február-áprilisi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 492 ezer, míg a munkanélküliek átlagos létszáma 162 ezer fő volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Idén a február-áprilisi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 492 ezer volt, 47 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,0 százalékponttal 69,8 százalékra emelkedett – jelentette szerdán a KSH.

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 69 ezerrel, a külföldi telephelyen dolgozóké 18 ezerrel nőtt, míg a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma 40 ezerrel 118 ezerre csökkent.

A KSH szerint szintén ebben az időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 162 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt. A férfiak körében stagnált a munkanélküliség, a nők mutatói viszont javultak.

 

Borítókép: Egy dolgozó megrendelt árukat tesz papírzacskóba a webshop háttérterületén a XX. kerületi Pesterzsébeti Interspar hipermarketben 2019. május 8-án. (MTI/Balogh Zoltán)