Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Embertelen munkakörnyezet uralkodik az Amnesty Internationnél

HírekKiss Adorján

Nyilvános megalázások, megfélemlítések és a dolgozók agyonhajszolása: egy jelentés szerint ilyen körülmények között kell a Soros György által pénzelt Amnesty Internationalnél dolgoznia az alkalmazottaknak. Egy idős munkatárs öngyilkosságot követett el a sajtóhírek szerint.

A jelentés, melyet a KonTerra Group egy pszichológus vezetésével készített, rámutat, hogy a magát az igazság bajnokának kikiáltó szervezetnél milyen kínzó a munkahelyi légkör.

Dolgozók számoltak be arról, hogy a cég felsővezetése állandóan lelki terrorban tartja beosztottjait, minősíthetetlen hangnemben beszélnek az alkalmazottakkal, és sokan stresszes munkahelyként jellemezték a szervezetet. A felmérésben résztvevők jelentős része a „mérgező” szót használta ha a bevándorláspárti Amnesty-nél töltött időről kérdezték.

A felmérés során 475 dolgozót kérdeztek meg a jelentés készítői a londoni irodában, és arra jutottak, hogy a munkatársaknál kialakult traumák nem a munka jellegének köszönhetőek, hanem a munkahelyi környezet elviselhetetlensége miatt.

A kirakat NGO munkatársai arról is panaszkodtak, hogy durva hangnemben beszéltek velük a felsőbb vezetők. „Egy darab sz*r vagy!", illetve „Lépj ki, mert ha maradsz, az egész életed szenvedés lesz!".


A Soros György által finanszírozott Amnesty több dolgozója is faji és nemi megkülönböztetésről beszélt, valamint voltak akik azt mondták, hogy számos kollégájukat nem a megfelelő körülmények között bocsátották el.

Egy haláleset is borzolja a kedélyeket a bevándorláspárti Amnesty International háza táján. Tavaly a szervezet egy idős munkatársa, Gäetan Mootoo vetett véget életének saját kezével. A szakértők kimutatták: halálához a munkahelyi stressz és a vezetés magatartása is hozzájárult.

Borítófotó: PuzzlePix / Dreamstime