Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Elindult a fővárosi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása

Hírek

Elindult hétfőn a budapesti közlekedési mobiljegy, azaz a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) első fázisa - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

„A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható jegyek, bérletek mobilapplikáción keresztül megvásárolható formája, első lépésként a 100E jelű reptéri járatra lehet megváltani” - írták a közleményben.

Az applikációt használó utasokat nem terhelik plusz költségek, a mobiljegy ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos jegy. Nem „váltja le a jelenlegi papírjegyeket és bérleteket, csupán egy új értékesítési csatornát jelent. A rendszer használatáról a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet tájékozódni - írták.

A BKK az előzményekről felidézte, hogy a fővárosi mobiljegyről szóló megállapodást április 10-én írta alá Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. Annak bevezetését az FVR részeként, annak első fázisaként, a BKK-val együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg a szolgáltatáshoz kapcsolódó viszonteladók applikációja segítségével.

 

Borítófotó: Kártyát érint egy férfi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszeréhez kapcsolódó érvényesítő készülékéhez a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán 2017. szeptember 7-én. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)