Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Elhunyt az Oscar-díjas magyar film producere

Hírekfigyelo.hu

Hosszan tartó betegség után május 23-án este elhunyt Udvardy Anna, az Oscar-díjas magyar rövidfilm, a Mindenki producere – jelentette be Udvardy Anna fia a Facebookon.

70 éves korában, május 23-án este meghalt Udvardy Anna filmproducer. Udvardy Anna rákbetegségben szenvedett.

„Sokan szorítottak neki, sokan küldték a jókívánságokat, amit ezúton is szeretnék megköszönni, édesanyámnak nagyon sokat jelentett, de sajnos elvesztette a küzdelmet a rák felett.
Az elmúlt pár év az egyik legszebb időszak volt az életében, szakmai szempontból, rengeteg munkával olyan magasságokra tört, amelyet el sem tudott képzelni. 50 évet töltött el a filmszakmában, ami az élete volt” – írta Kis András, Udvardy fia a közösségi oldalon.

A filmes szakember 2017-ben, a Mindenki című kisjátékfilm producereként nyert Oscar-díjat. A rövidfilmet Deák Kristóf rendezte. 

Udvardy Anna a mai napig az egyetlen Oscar-díjas magyar producer, és egyike annak a 9 nőnek, akik elnyerték a szobrot 2017-ben. 

 

Borítófotó: Udvardy Anna, az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm producere az alkotás egyik helyszínén, a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón 2017. március 8-án. (MTI Fotó: Szalai Eszter)