Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Egy euróért felajánlották Vallóniát Trumpnak

Hírekfigyelo.hu/MTI

Belga konzervatív fiatalok felajánlották Donald Trumpnak, hogy megvásárolhatja országuk egy részét jelképes, egy eurós összegért.

Az Új Flamand Szövetség nevű konzervatív párt ifjúsági szervezete fricskának szánta a nagyvonalú ajánlatot, amit egy, a vallon vidékre retusált felhőkarcolóval illusztrált. Kedves Donald Trump elnök, egy euró és Vallónia az öné. Jelentkezzen nálunk – írták Twitter-üzenetükben, amit egy, a vallon vidékre retusált felhőkarcolóval illusztráltak. Mindezt azután készítették, hogy az Egyesült Államok elnöke közzétett egy hasonló fotót.

Miután híre ment annak, hogy az amerikai elnök felvásárolná a Dán Királyság részét képező, autonóm Grönlandot, Trump rámontírozott a grönlandi tájra egy felhőkarcolót, és megígérte: ilyet biztosan nem fog építeni. Trump ajánlatára Mette Frederiksen dán kormányfő csak annyit reagált, hogy a sziget nem eladó. Donald Trump ezt követően lemondta koppenhágai látogatását.

Belgium két közössége – a holland nyelven beszélő Flandria és a francia nyelvű Vallónia lakossága – között mindig volt rivalizálás, így nem csoda, hogy az Új Flamand Szövetség – amelynek 43 képviselője ül a 150 tagú belga parlamentben – egy euróért „árulja” Vallóniát.

 

Borítókép: Chip Somodevilla/Getty Images