Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Csak így tovább, Ágnes!

HírekTokaji Gergő Máté

Az ellenzéki bohócpolitikusok az Országgyűlés tavaszi ülésszakának elején is kitettek magukért. Komédiába illő módon sorban elhagyták az üléstermet, és az is kiderült, hogy az MSZP-s képviselők még egy alsó tagozatos gyermek szintjén sem állnak.

Az ellenzéki képviselőktől és pártjaiktól már megszokhattuk, hogy nincsenek a helyzet magaslatán. A magyar politikában eddig nem látott mélységeket feltáró ellenzéki politikusok láthatóan nem ismernek lehetetlent, ha önmaguk lejáratásáról van szó. Már az MTVA-székházban bemutatott fetrengéses-falmászós produkció után is joggal gondolhattuk, hogy ennél nincs lejjebb.

Kunhalmi Ágnes főállású bohócpolitikus, a csukott ajtók nagy barátja azonban láthatóan kihívásként értelmezte a fentieket, és igenis megmutatta: van még lejjebb.

Az ellenzékről eddig is tudtuk, hogy sok mindennel hadilábon állnak. Hadban állnak a nemzeti gondolattal, hadban állnak Orbán Viktorral, és olykor hadban állnak egymással is. A permanens harci vágyban tobzódó, „hazafias forradalomra” hívó ellenzékiek azonban nemcsak a magyar kormánnyal, de a magyar helyesírással is hadban állnak.

„Képviselőkbe folytani a szót illendő?” – kérdezte a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, aki „k*rva erős képei” által vált országosan ismertté, valamint az MSZP oktatáspolitikusa(!), a nevetgélés királynője és az ajtónyitás felkent papnője, Kunhalmi Ágnes. A kormányt hónapok óta folyamatosan megbuktatni akaró bohóctársasághoz csatlakozott a mindenre jelölt Karácsony Gergely, aki a miniszterelnök „dolgozószobályáról” írt közösségi oldalán.

Ezzel máris magyarázatot kapunk arra, hogy az ellenzéki pártok miért karolták fel a trágárkodó Nagy Blankát: ő legalább tud helyesen írni. A trágár diáklányról, hála a balliberális sajtónak, már tudjuk, hogy nem áll bukásra, valószínűleg azért, mert a magyar nyelvtan szabályait nem Kunhalmi Ágneséktől tanulta.

Az ellenzék szellemi mélyrepülése újabb állomásához érkezett, de Isten ments, hogy erre ráébredjenek, épp ezért csak annyit üzennénk: FoJtassa, Ágnes!

Borítófotó: Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselők (MTI/Balogh Zoltán)