Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Budapestre jöhet Donald Trump

Hírekfigyelo.hu

A közeljövőben hazánkba látogathat az Egyesült Államok republikánus elnöke, Donald Trump. Az információt David B. Cornstein, Magyarország amerikai nagykövete osztotta meg.

A Mandiner az Inforádióra hivatkozva írja, hogy a kétoldalú Védelmi Együttműködési Megállapodás elfogadása után tart lehetségesnek egy amerikai-magyar csúcstalálkozót a budapesti amerikai nagykövet.

A diplomata felidézte, hogy a dokumentum már a magyar parlament illetve az amerikai törvényhozás előtt van, de még ratifikálni kell. Ezután belekezd a látogatás megszervezésébe – mondta az amerikai nagykövet.

Cornstein nagyon elégedett Magyarország védelmi kiadásaival a NATO-n belül és nem lenne meglepve, ha már a kitűzött 2024-es időpont előtt elérné Magyarország a 2%-os célt bruttó hazai termékhez mérve, emellett Szijjártó Péter washingtoni látogatását is eredményesnek gondolja.

 

Borítófotó: Donald Trump amerikai elnök integet az elnöki különgép ajtajából a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel folytatott kétnapos vietnami csúcstalálkozója végén Hanoiban 2019. február 28-án. A két vezető nem jutott megállapodásra sem a nukleáris leszerelésről, sem az Észak-Korea elleni szankciók kérdéséről. (MTI/AP/Evan Vucci)