Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Brexit: a brit kormányfő mélybe rántaná országát

Hírekfigyelo.hu / MTI

Boris Johnson felfüggesztetné a brit parlament munkáját október közepéig a királynő által, amivel gyakorlatilag öngyilkosságba taszítaná a briteket.

Boris Johnson brit kormányfő bejelentette szerdán, hogy kezdeményezi az uralkodónál a parlamenti munka felfüggesztését október közepéig, ami szakértők szerint gyakorlatilag megfosztaná a képviselőket annak lehetőségétől, hogy jogszabályi úton elejét vegyék a brit európai uniós tagság esetleges megállapodás nélküli megszűnésének.

A miniszterelnök visszautasította az arról szóló vádakat, hogy nem marad elég idő megvitatni a Brexittel kapcsolatos lehetőségeket.

A nyári törvényhozási szünet szeptember 3-án ér véget, és Boris Johnson értesülések szerint azt kéri II. Erzsébet királynőtől, hogy szeptember 10-én zárja be a parlamenti ülésszakot. Az új ülésszak október 14-én nyílik meg az uralkodó beszédével, amelyben ismerteti kormánya terveit.

A kormányfő terveit hevesen bírálta az ellenzék, és többen a pártján belül is.

 

Borítókép: Boris Johnson brit miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a világ hét legfejlettebb ipari országa (G7) vezetőinek csúcstalálkozóján a délnyugat–franciaországi Biarritzban 2019. augusztus 26-án, az esemény zárónapján. ( MTI/AP/Francois Mori)