Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Addig lesznek brüsszeli eljárások, ameddig polgári kormánya Magyarországnak

HírekDitzendy Attila

A magyarországi jogállapotok vélt sérülése miatt kezdődött meghallgatás az Európai Parlament állampolgári jogok, igazságügyi és belügyi bizottságában (LIBE). Magyarországot Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli, illetve meghallgatják George Soros két, hazánkban állomásoztatott helyőrségének meghívottjait. Az egyik a Magyar Helsinki Bizottság részéről Pardavi Márta, a másik pedig a Mérték Médiaelemző Műhelyt képviselő Polyák Gábor. Ügyelve a látszatdemokráciára, jelen lehet egy nem Soros civil szervezet, az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós.

A meghallgatók hét fős táborában négyen a Soros frakció, azaz a megbízható szövetségesi klán tagjai. Négy, meg a két magyar, az hat. A maradék három EP- képviselő és a hazai oldal két fője pedig összesen öt. Erre értettem a látszatdemokráciát.

A ködös Albionban az égvilágon mindenre lehet fogadni. Vajon az Uniós cécókat már csak kívülről figyelő, félhomályos pubokban, masszív habú, pint vörös sörüket kortyolgató britek mennyit tennének rá, hogy a jogsértéseket vizsgáló, kirakat jogegyenlő eljárásban Magyarország igaza győz?

A LIBE jelentéstevője Judith Sargentini, Soros és zöldpárti képviselő, akinek „elfogulatlan” dolgozata kerül majd az Európai Tanács elé, amely szervezet dönt Magyarország szavazati jogának felfüggesztéséről. És mivel lengyel, magyar két jó barát, és mert bírjuk barátunk ígéretét, nem lesz egyhangú döntés, megmarad a szavazati jogunk. A koncepciós eljárás célja így nem több hazánk megregulázásánál, brüsszeli erőfitogtatásnál, a soha el nem tűnő magyar liberálisok aknamunkájánál. Ez utóbbival majd a világ fősodratú sajtójában szembesülhetünk.

Mert bizony, Sargentini képviselőasszony büszke arra, hogy olyan remekművön pallérozhatta politikai éleslátását, mint Magyar Bálint: A magyar maffiaállam anatómiája című könyve. A kiadvány angol nyelvű fordítását tavaly mutatták be Brüsszelben. Méghozzá meglehetős sikerrel, amennyiben egy osztrák szoci levonta a tanulságot, miszerint Brüsszelben nem voltak tisztában azzal, hogy a magyar piramisjáték, csak azért működik, mert az EU finanszírozza. Tisztánlátásukhoz nem kellet más, csupán egyetlen könyv! Amely könyvben olvashatjuk: „A Nemzeti Együttműködés Rendszere, a maffiaállam ugyan lelepleződött, de erejét még nem, legfeljebb a varázsát veszítette el. Ami jön: az erózió, az agónia, majd a bukás…” A bukásról Magyar Bálint számos újabb kötetében tudna hiteles beszámolót adni.

Mivel a honi libsik is állandóan újraszületnek más-más alakban, vélelmezhető, hogy még számos brüsszeli tetemrehívás vár Magyarországra. Mindaddig, ameddig polgári kormányzat irányítja.