Hirdetés átugrása →
Bezár ×

A zsidóverést zsidók listázására cserélte a "jó útra tért" Jobbik

Hírekfigyelo.hu/MTI

Mandiner szerint a "zsidó nő megverésével hencegő" Szávay István helyére Bencsik Jánost, egy "zsidókat listázó" politikust jelöl a Jobbik az Országgyűlésbe.

A portálon hétfőn azt írták, Bencsik János, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének alelnöke 2012-ben több cikkben próbálta megvédeni a "zsidók listázását szorgalmazó" Gyöngyösi Mártont, egy cikkben pedig ő maga listázta azokat az amerikai-izraeli kettős állampolgárokat - köztük Dov Zakheim rabbit és Richard Perle republikánus politikust -, akik miatt szerinte "izraeli ügynökök" markába került Amerika.

A cikkben arról írt, hogy az Egyesült Államok "feltétlen elkötelezettsége a zsidó állam irányába közismert". Ez az elkötelezettség szerinte nem véletlen, és egy 2010-ben készült részletes összesítésre hivatkozva felsorolja azokat a politikai tisztviselőket és tanácsadókat, "akik amerikai-izraeli kettős állampolgárok, és döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban" - olvasható a honlapon.

Bencsik János; Kép forrása: jobbik.hu

Kitértek arra is: Bencsik János életrajzában megemlíti, hogy életében "meghatározó szerepet játszott az újságírás, a média világa és a nyilvánosság különböző színterei." Írásai rendszeresen megjelentek a Jobbikhoz szorosan kötődő Barikád hetilapban.

Ismertették, a Jobbik országos elnöksége decemberi ülésén döntött arról, hogy az Országgyűlésben Szávay István helyét Bencsik János veszi át, aki a párt budapesti elnöke is.

Ez azt jelenti, ha a magyar baloldal együtt kíván működni a Jobbikkal az őszi önkormányzati választásokon, a fővárossal kapcsolatban vele kell majd egyezkedniük a balliberális pártok budapesti képviselőinek - tették hozzá.

A Jobbik frakciójából távozó Staudt Gábor és Szávay István helyére érkező Csányi Tamás és Bencsik János hétfőn teheti le képviselői esküjét.