Hirdetés átugrása →
Bezár ×

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg kiírás az Otthon melege program keretében

Hírekfigyelo.hu/MTI

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24 és 2020 március 31 között - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Magyarországon még mindig van körülbelül 200 ezer olyan távfűtéses lakás, ahol a fűtés egyedileg nem szabályozható, ami az egyik legpazarlóbb megoldás - mondta.

Az Otthon melege program alprogramjának keretében okos költségmegosztás alkalmazására és radiátorok cseréjére van lehetőség. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az elszámolható költségek 10-50 százaléka lehet, lakásonként maximum 350 ezer, pályázatonként maximum 75 millió forint - ismertette Kaderják Péter.

Weingartner Balázs, az ITM fenntarthatóságért felelős államtitkára hangsúlyozta: az Otthon melege program célja a magántulajdonban lévő lakóépületek és háztartások energetikai korszerűsítésének ösztönzése, vissza nem térítendő támogatások biztosítása, illetve a háztartások rezsikiadásainak csökkentése.

 

Borítófotó: Illusztráció! - Ilona Szwarcnak, a Redux Images fotóügynökség lengyel fotóriporterének képe, amely a portré egyedi kategóriájának harmadik díját nyerte el a World Press Photo nemzetközi sajtófotóversenyen 2013. február 15-én. A felvételen egy lány áll egy egyedileg alakítható külsejű babával egy, az elődeit ábrázoló fénykép előtt a Massachussetts állambeli Bostonban 2012. február 9-én. (MTI/WPP/Redux Images/Ilona Szwarc)